Polka dots forever

På min första semestervecka, för sisådär fyra veckor sedan, spenderade jag de riktigt heta sommardagarna med att sitta gömd inomhus och sy. Mitt första ”seriösa” projekt. Det första plagget som jag sytt för att jag verkligen velat använda det. Allt som jag knåpat ihop innan har varit övning: nu var det på riktigt. Och så tog det en hel månad för mig att bli klar också.

Jag har vänt upp och ned på varje mönsterdel. Klippt, sytt, sprättat upp och sy igen. Pressat. Beundrat. Läst beskrivningar tusen gånger om och sedan ändå improviserat. Men nu är den klar. Och jag är stolt! Den må vara lite sned här och där och jag råkade skära sönder ett knapphål i all hast. Men jag är banne mig stolt ändå!7

Tyget är ett tunt bomullstyg som jag köpt på IKEA. Osäker på om det finns kvar i sortimentet, då jag inte kan hitta det hemsidan. Många IKEA-tyger är för tjocka för att passa till kläder, men detta är istället på gränsen till för tunt. Ett foder hade varit på sin plats, men det hade jag varken ambition eller kunskap till just då.8Knappslån och kragen har jag prytt med en dekorsöm. Egentligen tror jag att det är någon form av avancerad sicksack, men den var vacker nog att fungera som prydnadssöm också.4En liten puffärm förhöjer och ger liv till ett egentligen ganska enkelt mönster.5Kragen är sådär härligt rund och Peter Pan-inspirerad. Den lätt snyggaste kragtypen i min mening.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s